Här samlar Irlandinformation filmer som producerats av föreningen samt filmer från andra producenter som föreningen väljer att publicera.

Se filmerna direkt här på sidan eller via vår Youtube-kanal.

Women of Easter 1916:

Under åren 1912-1916 anslöt sig Kvinnorörelsen Cumann na mBan och Irish Citizen Army till det republikanska brödraskapet för att åstadkomma ett väpnat uppror mot det brittiska styret.


Voices from the Grave:

Historien om “the Troubles” genom vittnesbörden från två män som spelade nyckelroller på motsatta sidor av konflikten. För nästan tio år sedan berättade de två paramilitära ledarna sina historier under förutsättning att de aldrig kunde avslöjas medan de fortfarande levde, deras historia berättas i denna dokumentär.


No Go: The Free Derry Story:

Berättelsen om vad som hände den 14 augusti år 1969 när den brittiska armén utplacerades på Derrys gator i kölvattnet efter slaget vid Bogside.


The Blanketmen:

En dokumentär om IRA-fångar som deltog i ”blanket protest”. IRA-fångar vägrade att bära uniformen för fångar då dom var politiska fångar.


James Connolly: Ireland’s Greatest:

En dokumentär om James Connollys liv. James Connolly var en stor socialist, rebell, republikan och författare. James Connolly motsatte sig det brittiska styret i Irland och var en av ledarna för påskupproret 1916.


D Company:

Dokumentär från 2002 om D Company, 2nd Battalion, Belfast Brigade och den irländska republikanska armén.


IRA – Behind the Mask:

Dokumentär från 1991 om IRA (den irländska republikanska armén) och deras syn på konflikten mot briterna och protestanterna i Nordirland.


The siege of short strand:

Filmen Siege of Short Strand är producerad, filmad och redigerad av invånarna i Short Strand och är en anklagelse för dålig och opartisk medieöversikt av de händelser som har påverkat detta samhälle.


The patriot game:

Filmens introduktion täcker Irlands historia från brittisk kolonisering till territoriets uppdelning 1922. The patriot game beskriver sedan händelserna i årtiondet som började 1968. Genom kraftfulla porträtt av uppror och ögonvittnesberättelser om mord och sådana massakrer som den ökända ”Bloody Sunday”. Filmen visar IRA – när de argumenterar för sin sak.


Neart le Chéile – Together Strong:

Dokumentär om konflikten i de ockuperade sex grevskapen.Easter Statmant 2020:

Föreläsning med Bernadette Devlin McAliskey:

Den 18/2 – 1989 höll organisationen Irland Solidaritet (nu Irlandinformation) en föreläsning med Bernadette Devlin McAliskey i Stockholm. Två minuters introduktion på svenska. Föreläsningen är på engelska.


Påskveckan 2017:

En kort film från irlandinformations påskresa 2017.