Här samlar Irlandinformation filmer som producerats av föreningen samt filmer från andra producenter som föreningen väljer att publicera.

Se filmerna direkt här på sidan eller via vår Youtube-kanal.

Women of Easter 1916:

Under åren 1912-1916 anslöt sig Kvinnorörelsen Cumann na mBan och Irish Citizen Army till det republikanska brödraskapet för att åstadkomma ett väpnat uppror mot det brittiska styret.


The Free Derry Story:

Berättelsen om vad som hände den 14 augusti år 1969 när den brittiska armén utplacerades på Derrys gator i kölvattnet efter slaget vid Bogside.


The Blanketmen:

En dokumentär om IRA-fångar som deltog i ”blanket protest”. IRA-fångar vägrade att bära uniformen för fångar då dom var politiska fångar.


James Connolly: Ireland’s Greatest:

En dokumentär om James Connollys liv. James Connolly var en stor socialist, rebell, republikan och författare. James Connolly motsatte sig det brittiska styret i Irland och var en av ledarna för påskupproret 1916.


D Company:

Dokumentär från 2002 om D Company, 2nd Battalion, Belfast Brigade och den irländska republikanska armén.


IRA – Behind the Mask:

Dokumentär från 1991 om IRA (den irländska republikanska armén) och deras syn på konflikten mot briterna och protestanterna i Nordirland.


The siege of short strand:

Filmen Siege of Short Strand är producerad, filmad och redigerad av invånarna i Short Strand och är en anklagelse för dålig och opartisk medieöversikt av de händelser som har påverkat detta samhälle.


The patriot game:

Filmens introduktion täcker Irlands historia från brittisk kolonisering till territoriets uppdelning 1922. The patriot game beskriver sedan händelserna i årtiondet som började 1968. Genom kraftfulla porträtt av uppror och ögonvittnesberättelser om mord och sådana massakrer som den ökända ”Bloody Sunday”. Filmen visar IRA – när de argumenterar för sin sak.


Neart le Chéile – Together Strong:

Dokumentär om konflikten i de ockuperade sex grevskapen.


Easter Statmant 2021:

Easter Statmant 2020:

Föreläsning med Bernadette Devlin McAliskey:

Den 18/2 – 1989 höll organisationen Irland Solidaritet (nu Irlandinformation) en föreläsning med Bernadette Devlin McAliskey i Stockholm. Två minuters introduktion på svenska. Föreläsningen är på engelska.


Påskveckan 2017:

En kort film från irlandinformations påskresa 2017.