Under lördagen den 24/4 hölls en mindre sammankomst i Örebro av sympatisörer till föreningen och irlandsvänner. Här nedan följer en kortare rapport från arrangören bakom arrangemanget.

Informationskväll och samkväm i Örebro:
I lördags (22/4) samlades irlandsvänner för en mindre sammankomst i Örebro för att göra en liten, men positiv skillnad i samband med kvällens nöjen. Ett anförande hölls på ämnet Craigavon Two, med information om rättsfallet och kampanjarbetets framgångar i Irland som internationellt. I anslutning till påsken uppmärksammades resningen 1916. Även om den misslyckades och folkresningens män och kvinnor fick lida svårt, så satte den ett exempel som kom att inspirera tusentals till bestämd handling för att frigöra och lyfta sitt folk – i enlighet med traditionerna satta av Tone, Joy och dessförinnan.

Som deras förfäder får dagens republikaner och frivilliga utstå hån och rättsröta – utan en stor massrörelse bakom dem. Men utan dessa människor, de bästa bland oss, som är villiga att leva i enlighet med sina övertygelser även om det innebär att utmana ett imperium eller en allsmäktig stat, förblir våra folk nedtryckta och rädda. Låt oss därför göra det vi kan för att hjälpa de som får lida värst för sina engagemang och osjälviska val, och lägga tyngd bakom våra egna ansatser att där vi står göra en positiv skillnad för våra folk.

Det minsta vi kan göra är att samla oss, informera, inspirera och samla ett par hundralappar extra – så som vi gjorde i Örebro!

Kategorier: Nyheter