Idag, lördagen den 16 juni 2016 kommer enligt källor ca 15.000 UVF (Ulster Volunteer Force) anhängare att tåga genom Belfast, Då det är 100-årsjubileum för påskupproret och att UVF anhängarna planerar att marschera genom både egna och republikanska områden har vi i Irlandinformation valt att övervaka och rapportera om dagen. Vi kommer att rapportera om det vi som förening anser vara relevant.

Följ uppdateringar nedan:

15.16 – Vi avslutar nu våran rapportering. om något händer under eftermiddagen/kvällen kommer detta belysas under morgondagen.

14.56 – Lojalisterna har nu samlats i Woodvale park för att påbörja skådespelet av slaget.

14.19 – Uppgifter har inkommit om att natten mellan fredag och lördag vandaliserades ett lojalistiskt monument i Larne av republikanska frihetskämpar.

at

14.06 – Pubar i Belfast City Centre har fått besök av Belfast City Council och den lojalistiska polismakten PSNI, dessa har försökt övertala inrättningarna att inte visa dagens EM-match med Irland på grund av den lojalistiska marschen.

14.00 –  Enligt Belfast Telegraph är det flera tusentals deltagare i lojalisternas parad, dom befinner sig nu på Shankill Rd på väg mot Woodvale park, dom har genomfört kransnedlägning.

13.16 – Bild från UVF´s marsch. bilden är tagen kl 12.53
m

12.00 – Vi följer händelserna i Belfast, enligt UVF anhängare ska marcherna ha påbörjats. Information från Belfast är för närvarande bristfällig.

10.00 – 11.30 lokaltid kommer UVF parader att lämna norra, södra, östra och västra Belfast för att sedan mötas upp i Belfast city center för krans nedlägning. Därifrån kommer man marschera tillsammans mot Woodvale park. Dom kommer anlända till woodvale park ca 14.30. Woodvale park ligger nära den republikanska delen av Ardoyne.

 

Kategorier: Nyheter