För föreningen Irlandinformation är det en mångårig tradition att arrangera en julkortsskrivning där det skrivs julkort till republikanska fångar i de ockuperade grevskapen i Irland.

Lördagen den 3/12-16 var det traditionsenligt dags för årets julkortsskrivning. Men till skillnad från tidigare år så satsade föreningen lite mer den här gången. Detta år genomförde Irlandinformation ett av de största tillställningar som föreningen någonsin arrangerat till stöd för de irländska republikanska fångar. Lördagen bjöd på allt från julkortsskrivning till livemusik.

pb1

Det skrevs många julkort under kvällen och föreningens medlemstidning spreds.

Dagen började kl 15.00 på en abonnerad krog centralt belägen på Södermalm i Stockholm. Under de första timmarna skrevs det julkort till republikanska fångar och föreningens bokbord sålde allt från böcker till föreningens för kvällen speciellt framtagna T-shirt. Föreningens medlemstidning Forasach delades också ut till intresserade.

Vid klockan 20.00 äntrade bandet Blarney Pilgrims scenen och spelade både traditionell irländsk musik och irländsk rebellmusik. Blarney Pilgrims spelade sammanlagt tre gånger under kvällen och klev av scenen vid 23.00. Framträdandena ledde vid flera gånger till allsång med festdeltagarna.

pb2

Bandet Blarney Pilgrims spelning under kvällen skapade en underbar stämning bland besökarna.

Under kvällens gång skrevs det många julkort och det samlades in väldigt mycket pengar till våra fängslade kamrater. Under dagen besökte ca 100 personer vårat arrangemang.

Vi i Irlandinformation ser kvällen som extremt lyckad och vi vill tacka alla som kom, vi vill också passa på att särskilt tacka bandet, Blarney Pilgrims!

Kategorier: Nyheter